اخلاق تجاری

اخلاق حرفه‌ای و تجاری

اخلاق حرفه‌ای و تجاری یک شاخه از فلسفه اخلاق است که به بررسی اصول اخلاق در محیط تجاری می‌پردازد. لزوم پیروی از اخلاق تجاری به مرور زمان به اثبات رسیده است. این شاخه از علم اخلاق تا اوایل قرن 20 میلادی چندان مورد توجه نبود. اما با رشد جمعیت و توسعه صنایع فعال، تجار و صاحبان سرمایه دریافتند که عدم رعایت برخی اصول، شانس ورود بازار جهانی و حتی ادامه توسعه فعالیت تجاری در بازارهای داخلی را از آنها سلب خواهد کرد. بنابراین مجموعه‌ای از اصول اخلاق تجاری از سوی بازرگانان مطرح شد. در سال 1990 رشته اخلاق تجاری از سوی سازمان تجارت جهانی به رسمیت شناخته شد و موضوع ضرورت مقابله با “روش‌های تجاری غیر منصفانه” مورد بررسی قرار گرفت. در بیانیه صادر شده از سوی سازمان تجارت جهانی بر رعایت حقوق مصرف کنندگان، حفظ سلامت فضای کسب و کار، و ممانعت از وارد شدن خدشه به اعتبارات تجاری بین المللی تاکید شده است و مجموعه‌ای از اصول مذکور از علم اخلاق تجاری نشات می‌گیرد.

رواج اخلاق تجاری نتایج مثبت بسیاری را در پی داشته است. توسعه پایدار از طریق کاهش مصرف منابع تجدید ناپذیر، وضع مقررات بهداشتی لازم، حفاظت از محیط زیست، مشتری مداری، جلوگیری از تبلیغات فریبنده و عدم استفاده از روش‌های تجاری غیر منصفانه از موارد مورد بحث در زمینه اخلاق تجاری بوده است. اخلاق تجاری شاخه‌ای از اخلاق کاربردی (عملی) محسوب می‌شود که اصول و قواعد آن بر عملکرد اشخاص در محیط تجاری تمرکز دارد.

شرکت نصر ماشین با بیش از نیم قرن سابقه درخشان در صحنه بازار داخلی ایران و همچنین بازارهای جهانی همواره اصول اخلاق حرفه‌ای و تجاری را سرلوحه فعالیت خود قرار داده است. این شرکت در طول سابقه تجاری خود مجموعه‌ای از تهدیدهای تجاری از جمله جنگ تحمیلی، تحریم‌های غیر منصفانه جهانی، نوسانات شدید نرخ ارز، و تاثیر مخرب شیوع بیماری‌های همه گیر از جمله COVID-19 را پشت سر گذاشته و طی مدت فعالیت خود همواره حقوق مصرف کننده را مد نظر قرار داده و به اصل “ارائه کالای اصیل و مرغوب” پایبند بوده است. روند توسعه شرکت نصر ماشین به خوبی نشان می‌دهد که این شرکت با جلب رضایت و اعتماد مشتریان این مسیر دشوار را در جهت توسعه و ورود به بازارهای جهانی را به خوبی طی کرده است. شرکت نصر ماشین با ارتقاء نظم سازمانی همواره در جهت تحقق اصول مشتری مداری گام بر می‌دارد و کمال تجاری خود را مدیون هم جهت شدن با اصول اخلاق تجارت جهانی می‌داند. این شرکت همواره در تلاش است تا با توسعه ارتباطات جهانی، تلاش برای گسترش و شناخت بازارهای بین المللی، و معرفی ظرفیت‌های تجاری و صنعتی بومی، کارآفرینی و توسعه فرصت‌های شغلی، و همچنین افزایش توان تولید و دانش فنی خود نقش موثری را در توسعه اقتصاد کشور ایفا نماید.

فهرست